Skip links

Adalet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat Necati Yıldırım; “Dodurga seçimlerine rüşvet karıştı”

Çankırı’nın Orta ilçesine bağlı Dodurga beldesinde dün yapılan belediye başkanlığı seçimlerinde hile ve rüşvet iddiaları gündeme geldi. Adalet Partisi seçimlerde yapılan şaibeleri Yüksek Seçim Kurulu’na taşıma kararı aldı. Seçimleri yerinde takip eden Adalet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat Necati Yıldırım, seçim öncesi yaşanan olayları gündeme taşıdı.

SEÇİMDEN ÖNCE BELDEYE SEÇİM RÜŞVETİ ARAÇLAR HEDİYE EDİLDİ

Sarıyer Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bekir Batu‘ya açıklama yapan Adalet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Necati Yıldırım şunları söyledi; ” Seçime kısa bir süre kala Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2 araç, Türkiye Belediyeler Birliği birisi iş makinası 2 araç, AKP’li Konya Büyükşehir Belediyesi de 1 araç seçim rüşveti olarak Dodurga’ya vermiştir. Dodurga’daki AKP adayı seçim mitinglerinde bunları kendi hizmetleri gibi sunmuş ve anlatmıştır. Seçimin yapıldığı 3 Temmuz Pazar günü de bu araçlar seçim sandıklarının bulunduğu binaların önüne konmuştur ve sandığa oy vermeye giden Dodurgalı seçmen seçim rüşveti  olan bu araçların önünden geçerek oylarını vereceği binalara girmişlerdir. Seçim Kanuna da, yasaya da açıkça aykırı olan bu uygulama klasik AKP devleti uygulamasıdır. Tek parti döneminde bile böyle rezalet görülmemiştir.”

400 KİŞİLİK TAŞIMA OY KULLANILMIŞTIR

“Dodurga belde olmaktan çıkartılıp köy olduktan sonra burada oturmayan Dodurga’da ikamet etmeyen  400 kişinin üzerinde taşıma seçmeni Dodurga’da oturuyormuş gibi buralardaki muhtarlığına kaydedip, Dodurga’da usulsüz bir şekilde seçmen kütüğüne kaydetmişler. Bu şekilde bir hanede 30 ilâ 40 kişi bile ikamet eder görülmektedir. Usulsüz ve yasa dışı bu uygulama daha önceki yıllarda da basına yansımıştır özellikle İstanbul Sarıyer’de bu konu geçmiş seçimlerde gündeme gelmişti. Seçmen kütükleri ve ikametgah adreslerinin esaslı bir şekilde incelenmesi halinde bu durum kolaylıkla tespit edilebilir. Biz de Adalet Partisi olarak bu hususta il seçim kurulu ve YSK nezdinde yasal işlemleri başlattık”

GEREKİRSE SEÇİMLERİN İPTALİNİ İSTEYECEĞİZ

Adalet Partisi olarak seçim sandıklarına görevli veremiyoruz. Daha önceden seçime girmediğimiz için ve mecliste gurubumuz olmadığı için seçim sandığına görevli veremiyoruz. Kanuna göre seçim sandığı 7 asil 7 yedek üyeden oluşur eksiklikler sandık kurulu oluşmadan önce ve sandık kuruluna üye olmak isteyen insanlardan tamamlanır. Biz de bu sebeple Dodurga’da 3 Temmuz Pazar sabah saat 06.30’da sandıklara partili arkadaşları hazır ettikçe sandıktaki görevli sayısındaki eksikliğin bu arkadaşlarımız tarafından sağlanmasını talep ettik. Sandık kurulunda üç görevli vardı, 3 görevli yerine bunun hazır olan arkadaşlarla 4 ya da 5’e tamamlanmasını istedik. Bu talebimiz ilçe seçim kurulu başkanlığınca ret edildi. Biz de bu ret kararları üzerine 6 sandıkta itiraz ettik, itirazımız tutanakla tespit edildi. Bu itirazlarımızı ilçe seçim kurulu, il seçim kurulu ve YSK’ya kadar taşımayı ve açıkça kanuna aykırı durum nedeniyle gerekirse seçimlerin iptalini isteyeceğimizi kamuoyunun bilgisine arz ediyoruz”

Leave a comment

This website uses cookies to improve your web experience.